Category: Ajaran Sesat

Belajar dari Manusia-Manusia di Toilet

Cerita Pembuka Versi Basa Jawa

Aku mandek jalaran ono wong-wongan sing lagi njagong ning pinggir dalan ngawe-awe aku. Ora ono opo-opo ujug-ujug wong-wongan kuwi mau ngandani aku.
“Ojo mangan tai, kuwi ora apik kanggo kewarasanmu!” Kandane wong-wongan mau.
Aku dadi bingung sedela, ngopo kok wong-wongan mau ngomong koyo ngono. Nanging bar tak pikir-pikir yo pancen bener kandane mau.
Dino bare pas aku liwat dalan kono, wong-wongan sing ngenehi wulangan wingi ora ketok njagong ning pinggir dalan koyo biasane. Nanging wong-wongan mau malah podo ngumpul ning toilet umum sing ono cerak kono.
Pirang-pirang dino tak delok wong-wong kuwi mesthi ono nang toilet. Mergo roso penasaran tak ceraki toilet kuwi. Mak gregat aku kaget ndelok polahe wong-wong mau. Wong-wong mau jebule lagi podo seneng ndilati taine dewe-dewe.
“Opo saiki tai uwis oleh dipangan?” pitakonku ning jero ati bingung. Read more